Politică de confidențialitate

  1. INFORMAȚII GENERALE

 

Credem în simplificarea lucrurilor pentru clienții noștri, așa că am structurat Politica noastră de confidențialitate într-un mod clar, ușor de citit.

 

Detaliile sunt structurate pe capitole, astfel încât, dacă doriți, puteți selecta cu ușurință capitolul pe care doriți să-l citiți.

În ceea ce urmează vom explica:

  • De ce avem nevoie de datele dumneavoastră personale;
  • În ce scop le procesăm;
  • Pentru cât timp le procesăm;
  • Dacă lansam aceste date;
  • Dacă le transferăm în orice țară din afara Uniunii Europene;
  • Dacă luăm decizii automate de schimbare a profilului.
  1. DATELE DE CONTACT ALE OPERATORULUI

 

Skinopharm este Operatorul datelor cu caracter personal prelucrate prin intermediul site-ului, cu excepția cazului în care se specifică altfel.

 

Datele de contact:

 

SKINO PHARM S.R.L., cu sediul în sat Tătărani, comuna Bărcănești, strada Trandafirilor, nr. 7, județ Prahova, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J29/ 1147/04.05.2021 având CUI 44219054, și adresa de e-mail: hello@skinopharm.com, număr de telefon de contact: 0319552 (luni – vineri, 09:00 – 17:00)

  1. CUM OBȚINEM DATELE PERSONALE

Majoritatea datelor cu caracter personal pe care le procesăm ne sunt furnizate direct de catrre dvs. atunci când:

 

  • Vă creați un cont nou pe site;
  • Efectuați o achiziție prin intermediul site-ului;
  • Faceți o cerere de informații;
  • Depuneți o plângere;
  • Doriți să participați la un eveniment;
  • Vă abonați la newsletter-ul nostru;
  • Vă reprezentați compania în relația cu noi.

Dacă vă conectați printr-un cont de Facebook, folosim numele, fotografia de profil și adresa de e-mail, deși datele colectate pot diferi de cele menționate în Politica de Confidențialitate sau setările conturilor respective. Pentru a verifica ce date veți partaja cu noi, înainte de a vă înregistra folosind contul dvs. de Facebook, vă recomandăm să faceți clic pe „Continuați cu Facebook” -> „Editați datele pe care le furnizați”, editați datele respective și abia apoi faceți clic pe „Continuați ca”.

 

În situația în care prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal din alte surse decât cele enumerate sau menționate anterior în prezenta notificare, vă vom contacta pentru a vă anunța despre prelucrarea datelor, dacă această acțiune nu este disproporționată sau vătămătoare.

 

  1. CE DATE PERSONALE FOLOSIM
ACTIVITATEA SCOPUL TIPURILE/CATEGORIILE DE DATE TEMEIUL JURIDIC
Crearea contului Folosim datele dvs. pentru a vă crea contul pe site și pentru a vă transmite un e-mail prin intermediul căruia trebuie să vă confirmați identitatea.
  • nume
  • e-mail
Executarea contractului – Art. 6 alin. (1) lit. b) din Regulamentul (UE) nr. 679/2016
Autentificarea cu Facebook Astfel, aveți posibilitatea să vă autentificați pe site prin intermediul contului dvs. de Facebook.
  • nume
  • e-mail
  • poza de profil
Consimțământ pentru preluarea informațiilor aferente contului de Facebook – Art. 6 alin. (1) lit. a) din Regulamentul (UE) nr. 679/2016

Executarea contractului în vederea creări contului pe Skinopharm  – Art. 6 alin. (1) lit. b) din Regulamentul (UE) nr. 679/2016

 

Istoricul comenzilor Pentru a-ți putea oferi suport tehnic și să procesam eventualele retururi trebuie să salvăm aceste informații pentru a putea executa contractul.

De asemenea, istoricul comenzilor ne ajută să aflăm ce produse prezintă interes pentru tine și pentru alți utilizatori.

  • Istoricul produselor comandate
Executarea contractului – Art. 6 alin. (1) lit. b) din Regulamentul (UE) nr. 679/2016

 

Interes legitim –  Art. 6 alin. (1) lit. f) din Regulamentul (UE) nr. 679/2016

Colectarea de informații suplimentare Folosim datele dvs. de identificare pentru a stoca informații din care rezultă că ați acceptat condițiile contractului și că ați fost informat în legătură cu prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal.
  • nume
  • e-mail
  • informații privind acceptarea Contractului (Termenilor și condițiilor site-ului), respectiv a notificării
Interes legitim –  Art. 6 alin. (1) lit. f) din Regulamentul (UE) nr. 679/2016
Comunicarea cu dvs. Folosim datele dvs. de contact pentru a comunica cu dvs. în legătură cu solicitările trimise și în scopul executării contractului (ex. pentru a te anunța care e statusul comenzii).
  • e-mail
  • nr. telefon
  • adresa fizică
Executarea contractului – Art. 6 alin. (1) lit. b) din Regulamentul (UE) nr. 679/2016
Marketing (ex. newsletter) Folosim datele dvs. atunci când doriți să fiți la curent cu ofertele, promoțiile, articolele inspiraționale și știrile despre campaniile curente ale Skinopharam.
  • e-mail
  • nr. telefon
Consimțământ – Art. 6 alin. (1) lit. a) din Regulamentul (UE) nr. 679/2016
Marketing direct Folosim datele dvs. pentru a vă transmite oferte personalizate, în funcție de alegerile dvs. anterioare.
  • e-mail
  • nr. telefon
Interes legitim –  Art. 6 alin. (1) lit. f) din Regulamentul (UE) nr. 679/2016
Soluționarea cererilor sau a reclamațiilor Folosim datele dvs. pentru a vă răspunde cererilor sau reclamațiilor pe care ni le transmiteți. Categoriile de date prelucrate în contextul relației noastre cu dvs. sunt datele dvs. de identificare (nume, prenume, e-mail, nr. telefon, adresă), precum și alte date cu caracter personal pe care ni le puteți furniza direct, în funcție de necesități, pentru a putea da curs solicitării dvs. Interes legitim – Art. 6 alin. (1) lit. f) din Regulamentul (UE) nr. 679/2016
CUMPĂRAREA DE PRODUSE
Comandarea de produse Avem nevoie de datele dvs. pentru a putea prelua comanda pe care ați plasat-o prin intermediul site-ului și pentru a efectua și restul operațiunilor conexe (emiterea facturii, livrarea produselor prin curier)
  • nume
  • e-mail
  • nr. telefon
  • adresa fizică
Executarea contractului – Art. 6 alin. (1) lit. b) din Regulamentul (UE) nr. 679/2016
Procesarea plăților Informațiile ne sunt necesare pentru a aloca sumele de bani pentru care am emis facturile pe numele dvs.
  • nume
  • referința cardului bancar
  • data expirării
  • primele și ultimele 4 cifre
Executarea contractului – Art. 6 alin. (1) lit. b) din Regulamentul (UE) nr. 679/2016
Emiterea facturilor Datele dvs. sunt folosite de noi pentru a putea respecta dispozițiile legale care ne obligă să efectuăm înregistrări contabile și să emitem documente justificative (factura) pentru vânzările de produse.
  • nume
  • adresa fizică

 

Obligație legală – Art. 6 alin. (1) lit. c) din Regulamentul (UE) nr. 679/2016
Restituirea unor sume de bani În situația în care dorești să restitui un produs, în conformitate cu Termenii și Condițiile site-ului avem nevoie de datele dvs. pentru a vă restitui suma de bani și pentru a storna factura deja emisă.
  • Cont IBAN (doar când restituirea are loc prin virament bancar)
  • nume
  • adresa fizică
Obligație legală – Art. 6 alin. (1) lit. c) din Regulamentul (UE) nr. 679/2016
Livrarea produselor Folosim datele dvs. pentru a vă putea livra produsele comandate prin intermediul curierului. Aceste date fiind divulgate către firma de curierat.
  • nume
  • adresa fizică
  • nr. telefon

 

Executarea contractului – Art. 6 alin. (1) lit. b) din Regulamentul (UE) nr. 679/2016
EXERCITAREA DREPTURILOR PREVĂZUTE DE REGULAMENTUL (UE) NR. 679/2016
Gestionarea cererilor transmise de către persoanele fizice Folosim datele dvs. pentru a vă răspunde cererilor pe care ni le transmiteți în legătură cu drepturile prevăzute în cuprinsul Capitolului 7 – „Drepturile dumneavoastră”. Categoriile de date prelucrate în contextul relației noastre cu dvs. sunt datele dvs. de identificare (nume, prenume, e-mail, nr. telefon, adresă), precum și alte date cu caracter personal pe care ni le puteți furniza direct, în funcție de necesități, pentru a putea da curs solicitării dvs. Obligație legală – Art. 6 alin. (1) lit. c) din Regulamentul (UE) nr. 679/2016

 

 

 

 

 

  1. CĂTRE CINE TRANSMITEM DATELE DUMNEAVOASTRĂ PERSONALE

 

Împărtășim datele dumneavoastră cu caracter personal cu companii care oferă servicii în numele nostru, cum ar fi gazde de date, agenți de marketing digital, furnizori de studii de piață și alți furnizori. Ne asigurăm întotdeauna că aceste companii asigură același nivel de securitate a datelor pe care îl oferim. Dacă datele dumneavoastră vor fi trimise în afara Europei, ne asigurăm că acestea vor fi sub standarde de protecție și securitate cel puțin egale cu cele utilizate de Skinopharm.

 

Exemple de categorii de companii cărora le putem divulga date Skinopharm:

 

  • Configurarea și activarea contului;
  • Reclamă online și pe rețelele sociale;
  • Servicii de livrare (curieri);
  • Cercetare de piață;
  • Procesatori de plăți;
  • Companii de găzduire web, furnizori de conținut etc.;
  • Companii de audit;
  • Companii care furnizează servicii IT și suport, stocare date, curățare a datelor;

 

  1. CÂT TIMP PĂSTRĂM DATELE DUMNEAVOASTRĂ PERSONALE

 

Prelucrăm și stocăm datele dumneavoastră cu caracter personal:

 

  • Pentru perioada impusă de lege (ex. documentele contabile, precum facturile emise, sunt arhive conform legii pe 10 ani);
  • Ne rezervăm dreptul de a șterge conturile care nu au fost utilizate pentru o perioadă mai mare de 12 luni;
  • Până în momentul în care decideți să vă dezabonați de la newsletter (apăsând butonul „dezabonare” din partea de jos a e-mailului).

Pentru situațiile în care nu vă oferim o perioadă exactă de prelucrare și stocare a datelor dumneavoastră cu caracter personal, ne bazăm pe următoarele principii:

 

 

Stocăm datele doar cât avem nevoie de ele pentru activitățile menționate;

Serviciile noastre sunt concepute astfel încât să nu stocăm datele dumneavoastră pentru o perioadă lungă de timp;

Respectăm întotdeauna termenele impuse de prevederile legale;

Evaluăm riscurile de securitate raportând la utilizarea și stocarea datelor dumneavoastră.

 

  1. DREPTURILE DUMNEAVOASTRĂ

În conformitate cu prevederile legale privind protecția datelor, aveți drepturi enumerate mai jos, pe care le puteți exercita prin utilizarea datelor de contact din secțiunea „Datele de contact ale operatorului”. Vă rugăm să rețineți că nu toate drepturile sunt absolute și pot diferi în funcție de motivul prelucrării datelor.

Vom răspunde tuturor solicitărilor dumneavoastră cu privire la drepturile dumneavoastră în termen de o lună de la primirea cererii, dar niciodată mai târziu de 3 luni. Dacă avem nevoie de mai mult timp, vă vom informa despre acest aspect în termen de o lună

 

În situația în care nu primiți un răspuns în acest termen, ar trebui să vă rugăm să reveniți, eventual folosind un mod alternativ de contact, înainte de a vă adresa autorităților competente.

7.1 DREPTUL DUMNEAVOASTRĂ DE ACCES

 

Aveți dreptul de a ști dacă folosim sau stocăm datele dumneavoastră cu caracter personal. Acest drept poate fi exercitat printr-o solicitare a unei copii a datelor, cunoscută de obicei sub denumirea de „cerere de acces la date”.

 

În cazul în care vom concluziona că cererile sunt nefondate sau repetitive, vom refuza accesul (motivat) sau vom percepe o taxă administrativă privind exercitarea acestui drept.

7.2 DREPTUL DUMNEAVOASTRĂ DE RECTIFICARE

 

Aveți dreptul de a solicita rectificarea sau completarea datelor dumneavoastră cu caracter personal care sunt inexacte sau incomplete. Acest drept se aplică întotdeauna.

În acest caz, vom solicita următoarele informații:

Ce date sunt inexacte sau incomplete;

Să ne explicați cum să corectăm datele;

Dacă este posibil, pentru a dovedi inexactitatea datelor.

În unele situații, atunci când utilizați site-ul, aveți posibilitatea de a rectifica datele prin secțiunea „Contul meu”.

7.3. DREPTUL DVS. DE A ȘTERGERE DATELE

 

În anumite circumstanțe, ne puteți solicita să vă ștergem datele personale. Acest drept nu este unul absolut și este aplicabil în următoarele situații:

 

Datele nu mai sunt necesare pentru scopul pentru care au fost prelucrate;

V-ați retras consimțământul (retragerea consimțământului nu afectează legalitatea prelucrării datelor până în momentul retragerii);

Vă opuneți modului în care sunt prelucrate datele și, ca urmare a testului de echilibrare, interesele dumneavoastră sunt superioare;

Avem obligația legală de a șterge datele.

În ceea ce privește contul prin care te autentifici în aplicație, ai posibilitatea de a-l șterge din secțiunea „Contul meu”. Cu această ocazie datele asociate acestuia vor fi șterse, cu excepția datelor pe care trebuie să le stocăm în temeiul obligației legale (ex. documente legale – contracte, facturi, comenzi etc.).

7.4 DREPTUL DUMNEAVOASTRĂ DE RESTRICȚIONA UTILIZAREA

 

Prin exercitarea acestui drept aveți posibilitatea de a ne solicita să nu folosim în niciun fel datele dumneavoastră și să le stocăm doar până când nu mai există nicio solicitare din partea dumneavoastră, adică:

Dacă ați solicitat editarea datelor;

Vă opuneți ștergerii datelor în cazul prelucrării ilegale;

Ne-ați solicitat să vă oferim anumite date pentru protecția unui drept.

 

7.5. DREPTUL DUMNEAVOASTRĂ DE A VĂ OPUNE PRELUCRĂRII

 

Aveți dreptul de a vă opune utilizării datelor cu caracter personal în anumite circumstanțe. Dacă în urma analizei cererii și a efectuării unui test de echilibru, din motive legitime, nu putem continua solicitarea, vă vom transmite decizia noastră motivată.

 

Acest drept este unul absolut, astfel încât atunci când s-a exercitat împotriva marketingului direct – mai exact, atunci când primiți e-mailuri cu oferte referitoare la produse și servicii similare de care beneficiați anterior de la skinopharm.

 

În cazul în care obiecția este absolută sau mai presus de toate interesele, vom înceta prelucrarea datelor în scopul în care vă opuneți.

7.6 DREPTUL DUMNEAVOASTRĂ LA PORTABILITATEA DATELOR

 

Aveți dreptul să obțineți de la noi, într-un format accesibil, ușor de citit de computer, de exemplu în format „.csv”, datele personale, atunci când datele sunt stocate într-un format electronic și ni le-ați furnizat.

 

O astfel de solicitare și, implicit, portabilitatea datelor, pot avea loc atunci când (condiții cumulative):

 

Prelucrarea datelor se bazează pe consimțământul dumneavoastră sau pe un contract;

Prelucrarea datelor se face prin mijloace automate.

7.7 DREPTUL DUMNEAVOASTRĂ DE A DEPUNE O PLÂNGERE LA O AUTORITATE

 

Dacă nu ați primit un răspuns sau nu sunteți mulțumit de răspunsul primit, vă informăm că puteți depune o plângere la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP). De asemenea, puteți depune o plângere la o instanță de justiție.

7.8 PROCES DE DECIZIE AUTOMATIZAT

 

Skinopharm nu va lua nicio decizie cu privire la rezultatul unui proces automatizat și nici nu se profilează într-o manieră care să producă efecte juridice pentru dvs. sau să vă afecteze într-un mod semnificativ.

7.9 ACTUALIZAREA POLITICII DE CONFIDENȚIALITATE

 

Este posibil să actualizăm această notificare din când în când, așa că vă recomandăm să o verificați periodic. Dacă facem modificări care v-ar putea afecta în mod semnificativ, vă vom oferi o notificare „pop-up” atunci când accesați aplicația, astfel încât să aflați despre modificări înainte ca acestea să aibă loc.

7.10 POLITICA PRIVIND PROCESAREA DATELOR FURNIZATE DE MINORI

Nu oferim servicii directe pentru copii și nu colectăm în mod proactiv datele lor personale. Prin urmare, uneori ni se oferă date pentru intervalul de vârstă (14-18 ani) de către părinți sau tutore legal. Informațiile din notificarea actuală se aplică copiilor la fel de mult ca și adulților

Prin utilizarea site-ului, Utilizatorul atestă că are 18 ani sau, în cazul minorilor cu vârsta între 14-18 ani, că a obținut acordul părinților în acest scop.

Recomandăm părinților să-și informeze copiii minori să nu trimită datele lor personale pe internet.

Cu toate acestea, persoanele cu vârsta peste 14 ani pot comanda produsele afișate pe site, dar numai cu acordul părinților. Astfel, părinții sunt responsabili pentru transmiterea datelor personale ale minorilor către Skinopharm. Aceștia, părinți, sunt și ei responsabili pentru trimiterea datelor aferente cardului bancar alocat efectuării unei plăți pe site.